POLITIKA PRIVANOSTI

Zadnje ažurirano 12. rujna 2023.



Ova politika privatnosti za Quisco ( " mi ", " nas " ili " naši " ), opisuje kako i zašto možemo prikupljati, pohranjivati, koristiti i/ili dijeliti ( " obrađivati " ) Vaše podatke kada koristite naše usluge ( " Usluge " ). Primjerice kada:
Imate pitanja ili nedoumice? Čitanje ove politike privatnosti pomoći će Vam da razumijete svoja prava i odabire vezano za Vašu privatnost. Ako se ne slažete s našim pravilima i praksama, nemojte koristiti naše Usluge. Ako i dalje imate pitanja ili nedoumica, obratite nam se na quisco.helpdesk@gmail.com.


SAŽETAK KLJUČNIH TOČAKA

Ovaj sažetak pruža ključne točke iz naše politike privatnosti, ali možete saznati više pojedinosti o bilo kojoj od ovih tema klikom na poveznicu iza svake ključne točke ili korištenjem našeg sadržaja ispod kako biste pronašli odjeljak koji tražite.

Koje osobne podatke obrađujemo? Kada posjećujete, koristite ili se krećete našim Uslugama, možemo obraditi osobne podatke ovisno o tome kako komunicirate s nama i Uslugama, odabirima koje napravite te proizvodima i značajkama koje koristite. Saznajte više o osobnim podaca koje nam otkrijete.

Obrađujemo li osjetljive osobne podatke? Ne obrađujemo osjetljive osobne podatke.

Primamo li informacije od trećih strana? Ne primamo nikakve informacije od trećih strana.

Zašto obrađujemo Vaše podatke? Vaše podatke obrađujemo kako bismo pružili, poboljšali i administrirali naše Usluge, kako bismo komunicirali s vama, radi sigurnosti i sprječavanja prijevare te radi usklađivanja sa zakonom. Konačno, možemo obrađivati Vaše podatke i u druge svrhe uz Vaš pristanak. Vaše podatke obrađujemo samo kada za to imamo valjan pravni razlog. Saznajte više o tome kako obrađujemo Vaše podatke.

U kojim situacijama i s kojim vrstama drugih strana dijelimo osobne podatke? Možemo dijeliti informacije u određenim situacijama i s određenim kategorijama trećih strana. Saznajte više o tome kada i s kim dijelimo Vaše osobne podatke.

Kako čuvamo Vaše podatke sigurnima? Imamo organizacijske i tehničke procese i procedure za zaštitu Vaših osobnih podataka. Međutim, nijedan elektronički prijenos putem interneta ili tehnologija za pohranu informacija ne može biti 100% siguran, stoga ne možemo ni obećati ni jamčiti da hakeri, kibernetički kriminalci ili druge neovlaštene treće strane neće moći ugroziti našu sigurnost i nepropisno prikupiti, ukrasti ili izmijeniti vaše podatke. Saznajte više o tome kako čuvamo Vaše podatke.

Koja su Vaša prava? Ovisno o tome gdje se nalazite, važeći zakon o privatnosti može značiti da imate određena prava u vezi sa svojim osobnim podacima. Saznajte više o svojim pravima na privatnost.

Kako ostvarujete svoja prava? Najlakši način da ostvarite svoja prava je podnošenjem zahtjeva za pristupu podataka subjekta ili direktnim kontaktiranjem nas. Razmotrit ćemo svaki zahtjev i pristupiti mu u skladu s primjenjivim zakonima o zaštiti podataka.

Želite saznati više o tome što radimo s podacima koje prikupljamo? Pregledajte poliitku privatnosti u cijelosti.


SADRŽAJ

1. KOJE PODATKE PRIKUPLJAMO?
2. KAKO OBRAĐUJEMO VAŠE PODATKE?
3. NA KOJE SE PRAVNE OSNOVE OSLANJAMO ZA OBRADU VAŠIH OSOBNIH PODATAKA?
4. KADA I S KIM DIJELIMO VAŠE OSOBNE PODATKE?
5. KORISTIMO LI KOLAČIĆE I DRUGE TEHNOLOGIJE ZA PRAĆENJE?
6. KAKO RUKUJEMO VAŠIM PRIJAVAMA PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA?
7. KOLIKO DUGO ČUVAMO VAŠE PODATKE?
8. KAKO ČUVAMO VAŠE PODATKE?
9.PRIKUPLJAMO LI PODATKE OD MALOLJETNIKA?
10. KOJA SU VAŠA PRAVA NA PRIVATNOST?
11. KONTROLE ZA ZNAČAJKE NEMOJ PRATITI
12. IMAJU LI STANOVNICI KALIFORNIJE POSEBNA PRAVA NA PRIVATNOST?
13. AŽURIRAMO LI OVU POLITIKU PRIVATNOSTI?
14. KAKO NAS MOŽETE KONTAKTIRATI U VEZI OVE POLITIKE PRIVATNOSTI?
15. KAKO MOŽETE PREGLEDATI, AŽURIRATI ILI OBRISATI SVOJE PODATKE KOJE PRIKUPIMO?


1. KOJE PODATKE PRIKUPLJAMO?

Osobne podatke koje nam otkrijete

Ukratko: Prikupljamo osobne podatke koje nam dostavite.

Prikupljamo osobne podatke koje ste nam dobrovoljno dali kada ste se registrirali na Quisco . Također, prikupljamo podatke kada izrazite interes za dobivanjem informacija o nama ili našim proizvodima i uslugama, kada sudjelujete u aktivnostima na našim uslugama ili kada nas kontaktirate na bilo koji drugi način.

Osobni podaci koje ste dali. Osobni podaci koje prikupljamo ovise o kontekstu vaše interakcije s nama i našim Uslugama, odabirima koje napravite te proizvodima i značajkama koje koristite. Osobni podaci koje prikupljamo mogu uključivati sljedeće:
Osjetljivi podaci. Ne obrađujemo osjetljive podatke.

Podaci za prijavu putem društvenih mreža. Možemo Vam pružiti opciju da se registrirate kod nas koristeći podatke o Vašem postojećem računu na društvenim mrežama, kao što je Vaš Facebook, Twitter ili drugi račun na društvenim mrežama. Ako se odlučite registrirati na ovaj način, prikupljat ćemo informacije opisane u odjeljku pod nazivom " KAKO RUKUJEMO VAŠIM PRIJAVAMA PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA? " u nastavku.

Svi osobni podaci koje nam date moraju biti istiniti, potpuni i točni te nas morate obavijestiti o svim promjenama takvih osobnih podataka.

Automatski prikupljeni podaci

Ukratko: Neki podaci, kao što je adresa Vašeg internetskog protokola (IP) i/ ili karakteristike preglednika i uređaja, prikupljaju se automatski kada koristite naše Usluge.

Automatski prikupljamo određene podatke kada posjećujete, koristite ili se krećete našim Uslugama. Ove informacije ne otkrivaju Vaš specifičan identitet (poput Vašeg imena ili podataka za kontakt), ali mogu uključivati podatke o uređaju i korištenju, kao što su Vaša IP adresa, preglednik i karakteristike uređaja, operativni sustav, jezične postavke, referentni URL-ovi, naziv uređaja, država, lokacija, informacije o tome kako i kada koristite naše usluge i druge tehničke informacije. Ove su informacije prvenstveno potrebne za održavanje sigurnosti i rada naših usluga, te za našu internu analitiku i svrhe izvješćivanja.

Kao i mnoge tvrtke, prikupljamo podatke putem kolačića i sličnih tehnologija.

Podaci koje prikupljamo uključuju:
2. ZAŠTO OBRAĐUJEMO VAŠE PODATKE?

Ukratko: Vaše podatke obrađujemo kako bismo pružili, poboljšali i administrirali naše Usluge, komunicirali s Vama, za sigurnost i sprječavanje prijevare te za poštivanje zakona. Također možemo obrađivati Vaše podatke u druge svrhe uz Vaš pristanak.

Vaše osobne podatke obrađujemo iz raznih razloga, ovisno o tome kako komunicirate s našim Uslugama, uključujući:
  • Za olakšavanje stvaranja računa i autentifikaciju te za upravljanje korisničkim računima. Možemo obraditi Vaše podatke kako biste mogli kreirati i prijaviti se na svoj račun, kao i održavati Vaš račun u ispravnom stanju.

  • Zaštita interesa pojedinca. Vaše podatke možemo obraditi kada je to potrebno za zaštitu vitalnih interesa pojedinca, kao što je sprječavanje nanošenja bilo kakve štete.

3. NA KOJE SE PRAVNE OSNOVE OSLANJAMO ZA OBRADU VAŠIH PODATAKA?

Ukratko: Vaše osobne podatke obrađujemo samo kada smatramo da je potrebno i imamo valjan pravni razlog (tj. , pravni temelj) da to učinimo prema primjenjivom zakonu, kao što je uz Vaš pristanak, kako bismo bili u skladu sa zakonima, kako bismo Vam pružili usluge za sklapanje ili ispunjavanje naše ugovorne obveze, kako bismo zaštitili Vaša prava ili ispunili naše legitimne poslovne interese.

Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR) i UK GDPR zahtijevaju od nas da objasnimo valjane pravne osnove na koje se oslanjamo kako bismo obrađivali Vaše osobne podatke. Kao takvi, možemo se osloniti na sljedeće pravne osnove za obradu vaših osobnih podataka:
  • Pristanak. Vaše podatke možemo obraditi ako ste nam dali dopuštenje (tj. , privolu) za korištenje Vaših osobnih podataka za određenu svrhu. Svoj pristanak možete povući u bilo kojem trenutku. Saznajte više o povlačenju svog pristanka .
  • Pravne obveze. Vaše podatke možemo obraditi kada vjerujemo da je to potrebno radi usklađenosti s našim zakonskim obvezama, kao što je suradnja s tijelom za provođenje zakona ili regulatornom agencijom, ostvarivanje ili obrana naših zakonskih prava ili otkrivanje Vaših podataka kao dokaza u parnici u koju smo potencijalno uključeni.
  • Vitalni interesi. Vaše podatke možemo obrađivati tamo gdje vjerujemo da je potrebno zaštititi Vaše vitalne interese ili vitalne interese treće strane, kao što su situacije koje uključuju potencijalne prijetnje sigurnosti bilo koje osobe.

4. KADA I S KIM DIJELIMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

Ukratko: Možemo dijeliti informacije u određenim situacijama opisanim u ovom odjeljku i/ili sa sljedećom kategorijom trećih strana.

Dobavljači, konzultanti i ostali pružatelji usluga trećih strana. Vaše podatke možemo dijeliti s dobavljačima, pružateljima usluga, izvođačima ili agentima ( " treće strane " ) koji obavljaju usluge za nas ili u naše ime i zahtijevaju pristup takvim informacijama za obavljanje tog posla. Imamo ugovore s našim trećim stranama koji su osmišljeni kako bi zaštitili Vaše osobne podatke. To znači da oni ne mogu učiniti ništa s Vašim osobnim podacima osim ako ih mi ne uputimo da to učine. Također neće dijeliti Vaše osobne podatke ni s jednom organizacijom osim s nama. Također se obvezuju da će zaštititi podatke koje drže u naše ime i zadržati ih tijekom razdoblja koje mi damo. Kategorije treće strane s kojima možemo dijeliti osobne podatke su sljedeće:
  • Usluge analize podataka

Mi ćemo također možda morati podijeliti Vaše osobne podatke u sljedećim situacijama:
  • Poslovni prijenosi. Vaše podatke možemo podijeliti ili prenijeti u vezi ili tijekom pregovora o bilo kakvom spajanju, prodaji imovine tvrtke, financiranju ili akviziciji cijelog ili dijela našeg poslovanja drugoj tvrtki.
  • Kada koristimo API-je Google Maps platforme. Vaše podatke možemo podijeliti s određenim API-jima platforme Google Maps (npr. Google Maps API, Places API).

5. KORISTIMO LI KOLAČIĆE I DRUGE TEHNOLOGIJE ZA PRAĆENJE?

Ukratko: Možemo koristiti kolačiće i druge tehnologije praćenja za prikupljanje i pohranu Vaših podataka.

Možemo koristiti kolačiće i slične tehnologije praćenja (poput web svjetionika i piksela) za pristup ili pohranu informacija. Konkretne informacije o tome kako koristimo takve tehnologije i kako možete odbiti određene kolačiće navedene su u našoj Politici korištenja kolačića .

6. KAKO RUKUJEMO VAŠIM PRIJAVAMA PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA?

Ukratko: Ako se odlučite registrirati ili prijaviti na naše Usluge pomoću računa društvenih mreža, možda ćemo imati pristup određenim informacijama o Vama.

Naše Vam usluge nude mogućnost da se registrirate i prijavite pomoću računa društvenih mreža (poput Vaših Google, Facebook ili Twitter računa). Tamo gdje to odlučite, primit ćemo određene informacije o Vašem profilu. Informacije o profilu koje primamo mogu se razlikovati ovisno o društvenoj mreži, ali često će uključivati Vaše ime, adresu e-pošte, popis prijatelja i profilnu sliku, kao i druge podatke koje odlučite objaviti na takvoj platformi.

Podatke koje primimo koristit ćemo samo u svrhe koje su opisane u ovoj politici privatnosti ili koje su Vam na drugi način razjašnjene u relevantnim Uslugama. Imajte na umu da mi ne kontroliramo i nismo odgovorni za drugu upotrebu vaših osobnih podataka od strane Vašeg pružatelja društvenih medija treće strane. Preporučujemo da pregledate njihovu obavijest o privatnosti kako biste razumjeli kako prikupljaju, koriste i dijele Vaše osobne podatke te kako možete postaviti svoje postavke privatnosti na njihovim web-lokacijama i u aplikacijama.

7. KOLIKO DUGO ČUVAMO VAŠE PODATKE?

Ukratko: Vaše podatke čuvamo onoliko dugo koliko je potrebno da ispunimo svrhe navedene u ovoj politici privatnosti osim ako zakon ne zahtijeva drugačije.

Vaše ćemo osobne podatke čuvati samo onoliko dugo koliko je potrebno za svrhe navedene u ovoj obavijesti o privatnosti, osim ako je duže razdoblje zadržavanja potrebno ili dopušteno zakonom (kao što je porez, računovodstvo ili drugi pravni zahtjevi). Niti jedna svrha ove obavijesti neće zahtijevati od nas da čuvamo Vaše osobne podatke dulje od vremenskog razdoblja u kojem korisnici imaju račun kod nas .

Kada nemamo stalnu legitimnu poslovnu potrebu za obradom Vaših osobnih podataka, ili ćemo izbrisati ili anonimizirati takve podatke, ili, ako to nije moguće (na primjer, jer su Vaši osobni podaci pohranjeni u sigurnosnoj arhivi), tada ćemo Vaše osobne podatke sigurno pohraniti i izolirati od daljnje obrade sve dok brisanje nije moguće.

8. KAKO ČUVAMO VAŠE PODATKE?

Ukratko: Cilj nam je zaštititi Vaše osobne podatke kroz sustav organizacijskih i tehničkih sigurnosnih mjera.

Implementirali smo odgovarajuće i razumne tehničke i organizacijske sigurnosne mjere osmišljene za zaštitu sigurnosti svih osobnih podataka koje obrađujemo. Međutim, unatoč našim zaštitnim mjerama i naporima da osiguramo Vaše podatke, nijedan elektronički prijenos putem interneta ili tehnologija za pohranu informacija ne može biti 100% siguran/sigurna, stoga ne možemo obećati ili jamčiti da hakeri, kibernetički kriminalci ili druge neovlaštene treće strane neće moći zaobići našu sigurnosne mjere te nepropisno prikupiti, ukrasti ili modificirati Vaše podatke. Iako ćemo dati sve od sebe da zaštitimo Vaše osobne podatke, prijenos osobnih podataka na i s naših Usluga je na Vašu vlastitu odgovornost. Uslugama biste trebali pristupati samo unutar sigurnog okruženja.

9. PRIKUPLJAMO LI PODATKE OD MALOLJETNIKA?

Ukratko: Svjesno ne prikupljamo niti plasiramo podatke djece mlađe od 18 godina .

Ne tražimo podatke od djece mlađe od 18 godina niti su nam oni ciljana skupina korisnika. Korištenjem Usluga izjavljujete da imate najmanje 18 godina ili da ste roditelj ili skrbnik takve maloljetne osobe i pristajete na korištenje Usluga od strane te maloljetne osobe. Ako doznamo da su prikupljeni osobni podaci korisnika mlađih od 18 godina, deaktivirat ćemo račun i poduzeti razumne mjere za brzo brisanje takvih podataka iz naše evidencije. Ako saznate za bilo kakve podatke koje smo prikupili od djece mlađe od 18 godina, kontaktirajte nas na quisco.helpdesk@gmail.com .

10. KOJA SU VAŠA PRAVA NA PRIVATNOST?

Ukratko: U nekim regijama, kao što su Europski gospodarski prostor (EEA), Ujedinjeno Kraljevstvo (UK) i Švicarska , imate prava koja vam omogućuju veći pristup i kontrolu nad Vašim osobnim podacima. Možete pregledati, promijeniti ili ukinuti svoj račun u bilo kojem trenutku.

U nekim regijama (poput EEA, UK i Švicarske ), imate određena prava prema primjenjivim zakonima o zaštiti podataka. To može uključivati pravo (i) na zahtjev za pristup i dobivanje kopije Vaših osobnih podataka, (ii) na zahtjev za ispravak ili brisanje; (iii) za ograničavanje obrade Vaših osobnih podataka; (vi) ako je primjenjivo, za prenosivost podataka; i (vii) ne podliježu automatiziranom odlučivanju. U određenim okolnostima također možete imati pravo prigovora na obradu Vaših osobnih podataka. Takav zahtjev možete podnijeti tako da nas kontaktirate pomoću podataka za kontakt navedenih u odjeljku " KAKO NAS MOŽETE KONTAKTIRATI U VEZI OVE POLITIKE PRIVATNOSTI? " u nastavku.

Razmotrit ćemo svaki zahtjev i postupiti prema njemu u skladu s primjenjivim zakonima o zaštiti podataka.
Ako se nalazite u EGP-u ili Ujedinjenom Kraljevstvu i smatrate da nezakonito obrađujemo vaše osobne podatke, također imate pravo podnijeti žalbu svom Tijelu za zaštitu podataka države članice ili Tijelu za zaštitu podataka Ujedinijenog Kraljevstva.

Ako se nalazite u Švicarskoj, možete kontaktirati Saveznog povjerenika za zaštitu podataka i informacija.

Povlačenje Vašeg pristanka: Ako se oslanjamo na Vaš pristanak za obradu Vaših osobnih podataka, imate pravo povući svoj pristanak u bilo kojem trenutku. Svoj pristanak možete povući u bilo kojem trenutku tako da nas kontaktirate pomoću podataka za kontakt navedenih u odjeljku " KAKO NAS MOŽETE KONTAKTIRATI U VEZI OVE POLITIKE PRIVATNOSTI? " ispod .

Međutim, imajte na umu da to neće utjecati na zakonitost obrade prije povlačenja niti će to utjecati na obradu vaših osobnih podataka koja se provodi oslanjajući se na zakonske osnove obrade koje nisu privola.

Podaci o računu

Ako u bilo kojem trenutku želite pregledati ili promijeniti podatke na svom računu ili ukinuti svoj račun, možete:
  • nas kontaktirati pomoću navedenih podataka za kontakt.
Na Vaš zahtjev za ukidanje Vašeg računa, deaktivirat ćemo ili izbrisati Vaš račun i podatke iz naših aktivnih baza podataka. Međutim, možemo zadržati neke podatke u našim datotekama kako bismo spriječili prijevaru, riješili probleme, pomogli u bilo kakvim istragama, proveli naše pravne uvjete i/ili bili u skladu s primjenjivim pravnim zahtjevima.

Kolačići i slične tehnologije: Većina web preglednika postavljena je da prema zadanim postavkama prihvaća kolačiće. Ako želite, obično možete odabrati da postavite svoj preglednik da uklanja kolačiće i odbija kolačiće. Ako odlučite ukloniti kolačiće ili odbiti kolačiće, to bi moglo utjecati na određene značajke ili usluge naših Usluga. Također možete isključiti oglašavanje na temelju interesa od strane oglašivača na našim Uslugama.